Picioare umflate?

16.07.2020
Aveti des picioarele umflate?

Gasiti mai jos cateva solutii pentru aceasta problema. 

1) Atunci cand cauza principala a picioarelor umflate este zborul sau drumurile lungi cu masina (tot a fost perioada de concedii, deci stiti ce spun), sunt 2 solutii (pentru amandoua e necesara o pregatire in avans, inainte de calatorie): 

✈️ Pentru prima metoda e necesara o bucata de bumbac, un mic prosop pentru compresa. Se pun 2-3 picaturi de lavanda pe material si umezeste-l astfel incat sa fie un pic umed. Pliaza-l si pune-l intr-o pungulita ce se poate inchide astfel incat sa iei compresa cu tine in calatorie. Cand picioarele se umfla pe perioada calatoriei aplica compresa pe picioare / glezne si maseaza usor de jos in sus, pe fata si pe spate, cateva minute. 

✈️Pentru a doua metoda maseaza-ti picioarele usor de jos in sus cu un ulei facut din 5 picaturi de lavanda sau de eucalipt in gel de aloe vera *Daca sunteti predispusi la crampe, mai ales la gamba, utilizati prima metoda de mai sus dar cu ulei de geranium. 

2) Picioarele / gleznele se umfla din mai multe motive, printre care: artrita, reumatism, probleme cardiace, vene varicoase, presiune mare a sangelui, retentie de lichide, chiar si constipatie. Stati cu picioarele in sus deoarece este o metoda eficienta, urmata de cele 2 etape de tratament: baie de picioare cu pietre, urmata de un masaj. 

🧚‍♀️Etapa 1: baia de picioare cu pietre si uleiuri esentiale 

Sunt necesare: 

 - un vas (lighean) de apa 

 - Cypress: 1 picatura 

 - Lavender: 1 picatura 

 - Peppermint: 1 picatura 

 - Juniper berry: 1 picatura 

Plasati pietre rotunjite si fine intr-un vas de apa, cu apa calda si apoi adaugati blendul din uleiurile de mai sus, diluate in avans in putin ulei purtator astfel incat sa nu ramana la suprafata apei. Rulati picioarele pe pietre, usor, cateva minute si lasati picioarele sa se inmoaie in vas. Dupa ce se usuca picioarele treceti la etapa 2. 

🧚‍♀️Etapa 2: Masajul picioarelor cu urmatorul blend, cu miscari lente de jos in sus pe tot piciorul. 

 - Immortelle (Helichrysum) : 5 picaturi 

 - Cypress: 5 picaturi 

 - Juniper berry: 5 picaturi 

 - Peppermint: 1 picatura 

==>Dilueaza uleiurile de mai sus in 30 ml de ulei purtator (2 linguri de ulei) si utilizeaza de fiecare data doar o cantitate mica de ulei pentru masaj. Ramai apoi un pic cu picioarele in sus si bea multa apa. 

☀️Daca umflarea picioarelor se intampla in general in perioada cu vreme caniculara, inainte de a masa picioarele cu ulei utilizeaza aceasta metoda folosind gheata: umple o punga de plastic cu cuburi de gheata; infasoara punga intr-un prosop si trece cu ea prin spatele genunchilor pana simti un pic de racorire, si apoi aplica pe talpa. A se evita contactul direct intre gheata si piele; utilizati intotdeauna un prosop. 


Sursa informatii: The complete book of essential oils and aromatherapy de Valerie Ann Worwood 

Poza: internet