Frankincense - tămâia - regele uleiurilor

06.07.2020
Frankincense doTerra - tamaia, regele uleiurilor, boswellia
Frankincense doTerra - tamaia, regele uleiurilor, boswellia

Renumit ca unul dintre cele mai apreciate și prețioase uleiuri esențiale, Frankincense-Tămâia are beneficii extraordinare pentru sănătate.

În plus față de notorietatea sa în Noul Testament, se spune ca babilonienii și asirienii ardeau tămâie în timpul ceremoniilor religioase, iar vechii egipteni îl foloseau de asemenea în variate moduri începând de la parfumuri prin ajutor în tratarea rănilor până la îngrijirea pielii. 

Această cunoaștere seculară contribuie la utilizarea modernă al acestui ulei esențial. Proprietățile de calmare și înfrumusețare sunt folosite pentru întinerirea pielii și pentru a ajuta la reducerea apariției imperfecțiunilor atunci când sunt aplicate topic. În calitate de rege al uleiurilor, tămâia e un puternic antioxidant ,este cunoscut pentru a susține funcția celulară sănătoasă atunci când este utilizat intern. Când este inhalat sau difuzat, tămâia promovează sentimente de pace, relaxare, satisfacție și bunăstare generală.

Componente principale:

α-pinene, limonene, α-thujeneMetoda de extragere: distilație

Proveniența : Somaliland
Special la tămâia noastră: obținută din mai multe tipuri de Boswellia anume , carterii, sacra, papyrifera, frereana

Calitate deosebită: trece de bariera hemato-encefalică. Datorită structurii moleculare poate fi întrebuințat în moduri aproape nelimitate și când combinat cu celelalte uleiuri esențiale ajută la a asigura eficiența acestora.

Tămâia poate fi luata tot timpul (a la long) și sublingual. 

Atentionare tamaia subtiaza sangele. Daca luati deja anticoagulant nu recomand intern, respectiv nu direct pe o rana care nu e inchisa.

Frankincense doTerra - tamaia, regele uleiurilor, boswellia
Frankincense doTerra - tamaia, regele uleiurilor, boswellia

Video dr. Axe despre tămâie

Exemple utilizări Frankincense (tămâie)

1. Calmare. Inhalați cu lavandă și mentă și aplicați pe gât pentru a ajuta să scăpați de stres și eliberați-vă de tensiune.

2. Hrănește pielea dvs. Utilizați o picătură de tămâie cu 3 picături de ulei fracționat de cocos sau loțiune de mâini și corp doTERRA Spa pentru o piele frumoasă, radiantă.

3. Împărtășiți dragostea. Tămâia miroase minunat și stimulează starea de spirit. Purtați-l ca un parfum pentru a vă stimula starea de spirit și sentimentele.

4. Mâini supraîncărcate? Frecați tămâie pe mâini după o zi lungă de grădinărit sau de lucru pentru un răspuns antiinflamator.

5. E timpul pentru concentrare. Aplicați 1-2 picături la tâmple și partea din spate a gâtului pentru a ajuta la îmbunătățirea concentrării.

6. Unghii de oțel. Vremea uscată vă poate marca unghiile. Încercați să aplicați 1 picătură de tămâie pentru a vă întări unghiile slabe.

7. Bunătatea într-o ceașcă. Diluați o picătură de tămâie într-o 1 linguriță de miere sau într-un ceai mic de plante și luați zilnic pentru a menține starea bună de sănătate.

8. Un calmant pentru sporirea stării de spirit. Tămâia poate fi aplicată pe tălpile picioarelor pentru relaxarea și calmarea oscilării stărilor de spirit de la minor la major. De fapt, acesta a fost utilizat pentru a calma femeile însărcinate în timpul sarcinii și travaliului. Dispersați în cameră sau masați o picătură pe piept sau pe ceafă.

9. Energie celulară. Tămâia este o componentă a DDR Prime deoarece promovează proliferarea celulară sănătoasă. Așa că, luați tămâie într-o capsulă Veggie pentru a sprijini celulele sănătoase în corpul dvs.!

10. Fără nervi. Utilizați tămâie pentru a ajuta la ameliorarea anxietății și crearea stării de spirit pozitive! Încercați să combinați tămâie, mentă și ulei esențial de portocale sălbatice în mână, frecați mâinile, și inhalați profund. Acest amestec vă va ajuta, de asemenea, cu necesitatea mai mare de a vă simți mai bine și mai plin de viață.

11. Fiți tânăr. Tămâia poate contribui la promovarea pielii tinere, radiante și la încetinirea semnelor de îmbătrânire prin reducerea înfățișării imperfecțiunilor de piele. Tamponați cu o picătură de ulei fracționat de cocos în zonele cu probleme.

12. Relaxează și revitalizează. Faceți o baie caldă cu tămâie pentru a calma nervii sau dispersați tămâie în baie în timp ce vă relaxați în cadă.

13. Tămâie la salvare. Tămâie a fost folosit de secole pentru pielea încercată, probleme ale pielii și aproape tot ce ține de piele. Este minunat și pentru pielea îmbătrânită! Aplicați direct pe piele și tamponați excesul cu un tampon de vată.

14. Alinarea mușchilor și a durerii. Utilizați tămâie cu o compresă rece după exerciții fizice sau într-o zi fierbinte pentru calmare și relaxare. Sau, utilizați cu o compresă fierbinte pentru a calma mușchii obosiți sau crampe ocazionale.

15. Saună personală. După duș, adăugați câteva picături la un prosop cald, umed pentru o clătire finală. Bucurați-vă de mirosul pământesc în timp ce aburul creează propria dvs. saună