Ceai de turmeric

26.12.2020
Ceai de curcuma (turmeric)

 Acest ceai din lapte de cocos este special datorita uleiului esential de turmeric, care îi conferă o aromă de plante surprinzător de subtilă. Există multe motive variate pentru a lua ulei de curcuma intern, iar acest ceai oferă o modalitate delicioasă și sănătoasă de a face acest lucru.

Știm că puteți cumpăra condimente de curcuma de la magazinul dvs. alimentar, dar s-a demonstrat că uleiul de turmeric crește potența unei substanțe care se găsește în rădăcinile de turmeric numite curcumină. Curcumina este utilizată în India pentru o varietate de probleme de sănătate. Cu toate acestea, poate fi greu pentru organism să absoarbă curcumina. Ceea ce ne aduce la un alt beneficiu al utilizării uleiului în loc de condiment - datorită turmeronelor din ulei, poate crește absorbția în corpul dumneavoastră.

Laptele de cocos și untul au acizi grași naturali și asigură o textură cremoasă. Dacă sunteți intolerant la lactoză, untul de tip ghee este o alternativă excelentă - este cunoscut sub numele de unt clarificat și, în timp ce lactoza dispare, gustul de unt este lăsat în urmă. Mierea este folosită ca îndulcitor natural, dar conține și vitamine și minerale utile.

Ingrediente:

1 cană de lapte de cocos 

1 cană de apă 

1 lingura miere 1 lingura unt (sau ghee) 

1-2 picături de ulei de curcuma/turmeric 

Condimente de curcuma pentru garnitura 

Instrucțiuni:

Încălziți laptele de cocos și apa într-o cratiță, timp de trei până la patru minute. Adăugați unt, miere și ulei esențial de turmeric și amestecați până când untul se topește și ingredientele se combină. Se toarnă în căni și se adaugă un vârf de pudră de turmeric ca garnitură opțională. Se servește fierbinte.

Sfat: Puteți adăuga, de asemenea, o picătură de ulei de ghimbir pentru o aromă mai puternică.

Despre untul ghee: https://bucatarieindiana.wordpress.com/basics/cum-se-face-ghee/