Aromaterapie emoțională: când psihologia întâlnește chimia

05.07.2020
Kitul Emotional doTerra: Console, Forgive, Peace, Passion, Cheer, Motivate - Uleiuri esentiale / Essential Oils
Kitul Emotional doTerra: Console, Forgive, Peace, Passion, Cheer, Motivate - Uleiuri esentiale / Essential Oils
Oamenii de știință și psihologii au petrecut secole încercând să înțeleagă fenomenele la care ne referim când spunem emoții. Deși știința nu poate încă să explice definitiv mecanismele exacte, știm că emoțiile au o influență vastă asupra multor componente ale stării de bine. Utilizând cele mai actuale cercetări și cele mai pure uleiuri esențiale, noul sistem doTERRA Emotional Aromatherapy ™ este primul din industrie care oferă amestecuri formulate științific pentru beneficii cuprinzătoare, solide și direcționate pentru sănătate emoțională.

Cel mai simplu mod de a experimenta uleiurile esențiale este aromatic, folosind simțul mirosului. Majoritatea primelor experiențe cu uleiuri esențiale sunt prin difuzare (diferite metode de dispersare a uleiurilor esențiale într-un spațiu, astfel încât cineva să poată experimenta aroma lor puternică) sau prin inspirație prin utilizarea câtorva picături care au fost frecate între mâini. Primul lucru pe care îl remarcă cineva, în general, la prima utilizare a uleiurilor esențiale este că compușii intens parfumați pot avea impact instantaneu asupra felului în care te simți. Datorită receptorilor olfactivi uimitori, care identifică mirosurile și inițiază calea aromatică, difuzarea sau inhalarea directă a uleiurilor esențiale este cea mai rapidă și intensă modalitate de a experimenta influența lor asupra emoțiilor.

Utilizarea Sistemului de Aromaterapie Emoțională doTERRA se bazează pe profilurile chimice unice ale uleiurilor. Pe baza beneficiilor cunoscute ale constituenților chimici specifici, se pot stabili categorii de uleiuri esențiale. Prin profilul lor chimic, putem clasifica uleiurile esențiale ca având efecte calmante sau înălțătoare. Fiecare de grup ulei esențial are profiluri constitutive specifice cunoscute pentru a genera răspunsuri emoționale distincte.

Uleiurile esențiale florale sunt compuse în principal din alcooli monoterpeni, care prezintă proprietăți de tonifiere și calmare. Uleiurile esențiale din arbori și ierburi sunt bogate în sesquiterpene, esteri și oxizi, care servesc la împământare, calmare și reînnoire. La celălalt capăt al spectrului, uleiurile esențiale de mentă, citrice și condimente oferă avantaje înălțătoare puternice. Uleiurile esențiale de mentă au concentrații mari de cetone, care sunt energizante și înălțătoare. Uleiurile citrice sunt în general compuse din limonen și beta-pinen, monoterpene cu caracteristici puternice de înălțare. Fenolii, constituenții chimici primari ai multor uleiuri esențiale din condimente, sunt recunoscuți pentru proprietățile lor de încălzire.

Combinând aceste uleiuri CPTG® în cantități precise, amestecurile de aromaterapie emoțională stabilesc un spectru nou, complet și unic de beneficii emoționale. Pentru o utilizare ușoară, în kit este inclusă o diagramă de instrucțiuni care descompune aceste categorii.

Sistemul de Aromaterapie Emoțională doTERRA se bazează pe chimie. Începând cu un profil chimic specific, amestecurile au fost combinate pe baza proprietăților cunoscute ale constituenților lor chimici, nu doar spre a oferi o aromă plăcută. În timp ce răspunsurile pot fi extrem de individuale, amestecarea acestor uleiuri esențiale specifice a creat o compoziție sinergică ideală pentru promovarea răspunsurilor emoționale sănătoase.

🧚‍♀️doTERRA Motivate Encouraging Blend este o combinație minunată de mai multe uleiuri esențiale de citrice și mentă, inclusiv Yuzu, Clementine și Peppermint. Acest amestec marchează prima folosire a lui Yuzu, uleiul esențial bogat în limonene, obținut din coaja fructului japonez asemănător mandarinei. Profilul chimic rezultat este ridicat în monoterpene și alcooli monoterpeni, care sunt cunoscute pentru proprietățile lor de ridicare și tonifiere. doTERRA Motivate este un blend aromatic perfect pentru a ajuta la promovarea sentimentelor de încredere atunci când lucrați la un proiect important la școală / servici.

🧚‍♀️doTERRA Cheer Uplifting Blend este un amestec revigorant de uleiuri esențiale de citrice și condimente. Dispunând de uleiuri esențiale de portocală sălbatică, scorțișoară și anason stelat, profilul chimic rezultat este bogat în monoterpene și aldehide, renumite pentru proprietățile lor de înălțare și încălzire. Compus aproape în întregime din anetolul fenilpropenic, uleiul esențial Star Anise (anason stelat) aduce caracteristici energizante puternice noului amestec. Aplicați o picătură de doTERRA Cheer pe mâini, frecați și inspirați profund pentru a ajuta la incitarea sentimentelor de optimism.

🧚‍♀️doTERRA Passion Inspiring Blend reprezintă un echilibru de condimente și uleiurile esențiale din plante. În amestec este inclus Damiana, un ulei esențial foarte rar, bogat în 1,8-cineole și alfa pinene, renumit pentru proprietățile sale reînnoitoare. Combinând scoarța de scorțișoară, ghimbirul, cardamomul, cuișoare și Damiana se creează un profil chimic cu concentrații mari de fenoli și eter pentru a oferi beneficii de încălzire și reînnoire. Difuzează doTERRA Passion la biroul tău de lucru pentru a ajuta la stimularea creativității.

🧚‍♀️doTERRA Forgive Renewing Blend amestecă uleiuri esențiale din arbori și ierburi pentru a crea un profil chimic divers, cu concentrații mari de esteri monoterpeni, alcooli și sesquiterpene. Cel mai interesant este introducerea Nootka Tree Wood, un ulei esențial cu o chimie foarte diversă, compus în principal din sesquiterpenes liniștitoare și de împământare. Nootka Tree Oil este cunoscut în mare măsură pentru echilibrarea emoțiilor în situații stresante. Uleiul esențial de cimbru echilibrează amestecul cu proprietăți puternice de reînnoire și tonifiere. Nici o sesiune de meditație nu este completă fără difuzarea blendului doTERRA Forgive pentru a ajuta la încurajarea răbdării și mulțumirii.

🧚‍♀️doTERRA Console Comforting Blend combină uleiuri esențiale florale și de arbori. Combinația de trandafir absolut, Ylang Ylang, Frankincense, lemn de santal și alte câteva uleiuri esențiale din arbori și flori, foarte apreciate, creează un amestec bogat atât în ​​monoterpene cât și în alcooli sesquiterpene. Labdanum absolut oferă o serie de caracteristici interesante amestecului. Ridicat în alfa-pinenă, Labdanum reînnoiește și aroma sa deosebită este apreciată pentru capacitatea sa de a echilibra mirosurile concurente. Produsul final reflectă structura chimică și profilul aromatic, fiind bun pentru împământare și reînnoire. O picătură sau două din doTERRA Console pe gulerul cămășii poate fi acel surplus necesar pentru a ajuta la contracararea sentimentelor de mâhnire și tristețe.

🧚‍♀️doTERRA Peace Reassuring Blend este o fuziune de uleiuri esențiale florale și de mentă. Unirea uleiurilor esențiale populare precum Lavanda și Spearmint, împreună cu esența unor plante mai puțin cunoscute precum Labdanum, creează un profil chimic bogat în esteri și alcooli monoterpeni pentru o experiență reînnoitoare și tonifiantă. Profilul aromatic rezultat este calmant și promovează sentimente de pace și liniște. Difuzează doTERRA Pace noaptea pentru a ajuta la crearea unui mediu calm și odihnitor.

Sistemul de Aromaterapie Emoțională doTERRA este un mod inovator, ușor și versatil de a experimenta beneficiile profunde ale aromaterapiei. Descoperiți singuri cum cele șase amestecuri puternice vă pot ajuta să vă echilibrați starea de spirit și să vă ocupați de propria bunăstare emoțională.

Sursă: blogul doterra (https://www.doterra.com/US/en/blog/science-wellness-emotional-aromatherapy-psychology-meets-chemistry)